divendres, 12 d’octubre del 2012

L'impresentable ministre de Cultura

Si Espanya fos un país normal i el seu govern fos responsable i transparent, el senyor Wert hauria estat cessat. L'haurien cessat per provocador i ruc, per amenaçar i demostrar el seu perfil dictatorial. Diuen que el rei ha renyat Rajoy per les declaracions del ministre. Potser és veritat, tot i que del rei ja no n'esperem gaire res.
El problema de Rajoy és que depurant el ministre no arregla massa res. N'hi queden d'altres que no són pas millors, com el ministre d'afers estrangers. Aquest senyor ja veu nazis arreu. Per a ell són nazis els que defensen plantejaments diferents als seus. Els nacionalistes són els altres. Els que defensen la superioritat de l'espanyolisme no són nacionalistes. Què són doncs?
La llàstima de tot plegat és que mentre ens entretenim contemplant i escoltant aquest conjunt d'irresponsables, el país s'enfonsa i una bona part de la població viu en la pobresa. Tot hi fa, i podem entendre que acusin els catalans de prioritzar la independència a la crisi econòmica, però Rajoy i els seus hi tenen molt a veure. Una política econòmica injusta, prioritzant els amics i menystenint els catalans, provoca que la paciència s'acabi i que diguem Prou!
Avui les persones favorables a continuar junts s'han manifestat a Barcelona. Curiosament, aquesta vegada el nombre estimat de participants que dóna la delegada del govern espanyol multiplica per deu el nombre que dóna la policia local. Sempre és el contrari. No és estrany que desconfiem tant d'aquesta delegació governamental, sigui qui sigui la delegada.
El senyor Wert ens ajuda millor des del ministeri que no pas des d'Intereconomia. A Espanya li anava més bé quan actuava de tertulià.