divendres, 19 d’octubre del 2012

Catalunya present a les eleccions basques

Avui és el darrer dia de campanya electoral a Galícia i al País Basc. Demà jornada de reflexió i diumenge eleccions. Les forces vives del PP i PSOE s'han presentat a salvar els neulers, i advertir de les maldats dels nacionalismes perifèrics, sobretot al País Basc. A Galícia tenen coll avall que poden repetir majoria absoluta. el PSOE fa temps que va naufragar i no hi té res a fer, fins i tot ara en què el PP, a nivell nacional, ha realitzat una política erràtica i gens agradable per als electors.
I dilluns, siguin quins siguin els resultats, el PP aterrarà a Catalunya amb la intenció de bombardejar-nos amb proclames unionistes, i advertir-nos que el president Mas ha perdut els papers i ens vol portar al desastre nacional. el que no sé què farà és el senyor Rubalcaba perquè el seu soci català ens promet un estat federal, però el PSOE ni s'ho creu ni ho vol. Alzamora deia en el seu article avui a l'Ara, que Navarro i el PSC no han entès el canvi de guió, allunyant-se del debat, i perdent militants de pes que sí que han entès la realitat actual.
El PSC es veurà afavorit per la jornada de vaga general al mig de la campanya electoral, si ho aprofita per recordar les retallades de Mas i la situació financera en què ens trobem. la gent ja no recorda que tot plegat ve de la legislatura passada, on hi havia un altre president  i govern. Els ciutadans tenim una memòria efímera i això se n'aprofiten els polítics. Si no fos així el nivell abstenció, cada quatre anys, seria molt gran.