dijous, 3 de maig del 2012

La ciutadania ja fa els deures, ara toca els polítics

"Mas crida la societat a reaccionar de forma 'contundent' a favor del pacte fiscal abans de negociar-lo a Madrid". Aquest era el titular del diari ARA per comentar les paraules del president Mas, quan afirma que no n'hi ha prou amb el que pugui fer el Govern o el Parlament a l'hora de plantar-se a Madrid. Després s'ha referit al PSC i al PP català, culpant-los de la falta d'unitat per al pacte fiscal.
Jo diria que la ciutadania ha reaccionat moltes vegades i si d'alguna cosa ens hem de queixar és del comportament dels polítics de les diferents formacions. Al carrer s'hi ha pogut veure persones de totes les ideologies i simpatitzants de diferents partits polítics, però hem trobat a faltar unitat a la classe política, i capacitat d'avançar junts en les reivindicacions nacionalistes (i en qualsevol iniciativa).
Està molt bé que el president es recordi de la societat a l'hora de reclamar el pacte fiscal a Rajoy, però no s'oblidi que els càrrecs electes tenen una gran responsabilitat, i fins ara ens estan fallant, bàsicament perquè es dediquen més al partit i els seus interessos que no pas al país. Pesen massa les diferències ideològiques, encara que jo penso que sobren ganes de protagonisme i no es cuiden les alternatives. 
De polític se n'és o se'n fa? és un etapa de la vida d'una persona, o bé és una professió? Segur que la manera de pensar és diferent, i també la manera d'actuar. No és el mateix dedicar un període de la teva vida a la política, que dedicar-t'hi professionalment. El professional podrà estar més preparat, però cau més fàcilment en oblidar-se de la ciutadania, i dels seus problemes i anhels. Es passa de servir a dirigir, de treballar per als electors, a valer-se d'ells i organitzar-los la vida.
Estic convençut que els catalans respondrem una vegada més a la convocatòria que se'ns faci per defensar els nostres drets, però exigim exemple i responsabilitat als nostres polítics, que per alguna cosa se'ls ha escollit.