dilluns, 7 de maig del 2012

El nas del pinotxo Rajoy no té límits

No vols caldo?, tres tasses! No us agradava el president que incomplia totes les seves promeses? doncs aquí teniu el president que ha mentit més vegades amb menys temps. Tot allò que va dir que no faria... ho acaba fent, però d'entrada, no us penseu pas. 
Si voleu podem començar a repassar, no és tan difícil, perquè tot just fa quatre dies. En tot cas la darrera mentida és la injecció de diner públic a la banca. Ja ho veieu amb en Rato, el seu amic. El vaixell s'enfonsa i el planta abans d'hora, com el capità italià del creuer. 
Governar és decidir, i decidir vol dir prioritzar. El govern de Rajoy governa, perquè està decidint, i prioritza. Ja hem sentit les declaracions del president extremeny, defensant la construcció de l'AVE cap a la frontera portuguesa, quan Portugal ja ha dit que no faria la seva part. Rajoy prioritza aquest AVE a la construcció del corredor del Mediterrani. És una priorització política i no econòmica. 
Rajoy és el president d'un partit conservador i espanyol, per tant no cal buscar-li cap gest progressista ni que afavoreixi Catalunya. Ningú se n'hauria d'estranyar, encara que sí que és cert que podíem esperar un polític més seriós, que no mentís ni actués tan descaradament a favor dels seus amics. Ni tan sols la seva companya de partit, la dirigent catalana que tan revolucionada va, podrà esperar-ne res que la pugui justificar de la catalanitat del seu partit, que tant proclama aquests dies. 
Els espanyols tenim els polítics que ens mereixem i els catalans també. Ahir tothom estava content pels resultats francesos, però avui ja hem rebut una sotragada, i això que no som divendres. Vivim una crisi que ens l'han provocada, però amb els dirigents que tenim, tampoc ens en sortirem. Començo a demanar que ens intervinguin, no els de Madrid, sinó els de Brussel·les.
Per cert, els diners que el govern espanyol injectarà a Bankia vénen de les darreres retallades a Educació i Sanitat (tot allò de la massificació de classes, la reducció de professorat i el copagament sanitari...) És el que explicava abans sobre prioritzar. Rajoy prioritza, però nosaltres no hi tenim res a pelar.