dijous, 18 d’agost del 2011

Visita al MNAC

Després de dormir una mica menys, degut a l'horari del partit entre el Barça i el Madrid, hem fet cap a Barcelona, amb la intenció primera de visitar el MNAC. Aquest dijous no es tractava de cap passejada per la Costa Brava, sinó per passadissos del Palau Nacional, edifici construït en motiu de la celebració de l'Exposició Internacional de 1929.
Per cert, ahir vàrem anar a dormir satisfets, més que pel resultat final, per la lliçó de comportament civilitzat dels jugadors del Barça, davant uns jugadors madrilenys intoxicats per un mal educat Mourinho.
La visita al museu ha estat molt interessant, i en tot cas decepcionats per la poca assistència de visitants. Encara que et permetia veure millor les obres d'art, pensaves que molta gent podria aprofitar l'estiu i les vacances per visitar-lo, i em sentia culpable d'haver trigat tant temps en anar-hi.
Sense cap voluntat de fer comparacions, en més d'una ocasió he pensat en el museu de Vic. Potser molts dels visitants del MNAC podrien fer una visita a la ciutat i també al seu museu episcopal. Segur que en gaudirien.
A la tarda, després de dinar en un dels restaurants Mussol, que us recomano, ens hem deixat caure pels carrers dels voltants de la Catedral i de Santa Maria del Mar, i hem ensenyat als nostres fills, el mercat de la Boqueria.
Un dia d'agost a Barcelona desgasta i fa suar. No ens ha calgut fer l'exercici físic de cada capvespre. Avui no hem anat fins a Canet a rebaixar quilos. Ho deixem per a demà.