dijous, 4 d’agost del 2011

Per la Costa Brava

Aprofitant que estem de vacances, hem fet una sortida cap al nord del país, sense deixar la mediterrània. De fet, la M. Àngels només gaudeix del viatge si sap que no se separa del mar que tant estima. La sortida d'avui consistia, doncs, substituir la banyada habitual a la platja d'Arenys per una altra a la Costa Brava. 
Hem visitat Llançà, on feia anys que no hi havíem anat. He trobat que havia crescut molt, o aquesta ha estat la meva impressió, amb més botigues i molts més apartaments. Tot i que hi havia molta gent, no t'ofegava, com sí que em passa quan vaig a Calella del Maresme o Lloret. No sé si és per la gent que va a un lloc i a l'altre, o bé perquè Llançà respira més.
Hem dinat a Can Narra i després ens hem dirigit cap a Port de la Selva i al Cap de Creus. La imatge que tens de Port de la Selva des de la carretera de Llançà, és fantàstica, com també la vista de la Cala Montjoi mentre t'hi acostes. Per cert, hem dinat molt bé, us ho aconsello.
No hi ha dubte que el contrast entre les roques i el mar que hi espetega, conformen una imatge i un color inigualable. Llàstima que no tot el litoral s'ha conservat verge. Hi ha algunes raconades que t'hi gires d'esquena, perquè no es poden mirar. Sigui per casualitat o per alguna raó que se m'escapa, encara hi ha paratges per gaudir-ne.
Viatjant pel nostre país t'adones que és meravellós. Que està molt bé sortir a l'estranger, per conèixer llocs nous i persones amb altres costums, llengües i cultures, però no podem deixar de voltar per casa nostra, perquè a qualsevol lloc on vagis, hi ha alguna cosa que et crida l'atenció, que t'entusiasma i que desitges aconsellar als teus amics. Visca la terra!