dimarts, 12 de juliol del 2011

L'oposició observa, però no entrebanca

Estar a l'oposició o ser crític amb qui governa no vol dir carregar-se tot el que fa l'altre, esforçant-se per trobar arguments i, inevitablement, caient en el ridícul. Això que sembla que la gent de partit ho hauria de dominar, sobretot quan porten molts anys a l'oposició i han passat pel govern, resulta que no tenen memòria i una vegada i l'altra cauen en el mateix error.
Ahir parlava de les reaccions dels tres partits que fins l'any passat varen governar al nostre país, a les paraules del conseller Mena sobre l'atur. Que a en Manel Capdevila li han dit que un conseller no pot dir aquestes paraules... jo tampoc hi veig el problema. Les coses s'han de dir pel seu nom, i si és evident que la immensa majoria de persones que hi ha a l'atur, només podran reincorporar-se al món laboral si es reciclen i aprenen una altra feina, per què s'ha de dir una altra cosa?
Senyors, ens hem de posar a treballar, cadascú des de la seva responsabilitat, perquè hi hagi retorn. Ens hem de reciclar i per això cal anar tots junts, en l'educació i formació dels futurs treballadors i dels que han quedat sense feina. Potenciar emprenedors, dedicar recursos a la formació tècnica i mental dels futurs treballadors. I és important que no somiem truites, i ens adonem que com abans de la crisi, difícilment estarem, i que si no movem fitxa, no ens en sortirem. 
De què en treu el senyor Iceta de criticar les paraules del conseller? potser perquè necessita treure pit, ara que fa mans i mànigues per liderar el PSC? El conseller va dir molt clar, al començament de la legislatura, que reduiria la taxa d'atur. Es tracta de comprovar que realment la seva política va en aquesta direcció, i si es desvia, és bo que se li recordi, però no s'hi val a criticar per criticar. És per aquestes actituds que la gent es decanta de la política i té un pèssim concepte dels polítics. Observarem els canvis en la formació professional, perquè sigui cert que s'està treballant per recuperar força de treball, però no posarem pals a les rodes. O això és el que pretén l'oposició?