dimecres, 30 de desembre del 2009

Manifestem-nos

Fa pocs dies parlava de les vegueries i la voluntat del conseller Ausàs d'aprovar la seva implantació com a nova administració territorial, d'acord amb la lletra de l'Estatut. També us comentava els problemes que havien sorgit, per part de col·lectius i ciutadans disconformes amb la proposta. Una disconformitat motivada per raons entre veïns i rivalitats, la majoria de les quals són ben conegudes: Tarragona-Reus, Sabadell-Terrassa... i encara jo hi trobava a faltar les reivindicacions que hi va haver quan es va començar a parlar de les set vegueries, per part dels vigatans que no estaven d'acord amb formar part de la vegueria de capital Manresa (des de sempre la millor relació entre Manresa i Vic ha estat la no relació).
Avui llegíem que unes 4.000 persones es varen manifestar a Tarragona per mostrar el seu rebuig a compartir capitalitat a la vegueria "Camp de Tarragona" que tampoc n'accepten el nom, sinó que voldrien que portés el nom de la ciutat. I en aquesta manifestació no hi ha diferenciació entre partits polítics, sinó que aquests van de la mà a reivindicar la posició de la seva ciutat. En un model democràtic basat en els partits polítics, aquesta unió dificulta qualsevol tipus de solució perquè no resulti traumàtica.
Diumenge era monsenyor Rouco qui animava els madrilenys a manifestar-se contra el govern (bé, que es manifestessin a favor de la família). Arreu hi ha manifestacions en solidaritat amb Gaza, també trobem els que reivindiquen la llibertat dels tres catalans segrestats a Mauritània, i fa quinze dies ho fèiem votant pel dret a l'autodeterminació. Qui ho diu que la gent no participa? en tot cas hem de puntualitzar en què participa, però de motius per dir-hi la nostra n'hi ha una bona colla. Jo, avui em quedo amb la manifestació del dia 5 a la nit. No vull pas dir amb naps i cols, que ja no tinc edat!