dijous, 24 de desembre del 2009

Bon Nadal

Avui tots ens desitgem un Bon Nadal, conscients o no del símbol, de què representa. Hi havia qui ho transformava en un "Bones Festes d'Hivern", parodiant la proposta que s'ha fet al Departament d'Ensenyament perquè es deixi de parlar de les vacances de Nadal.
M'he adonat aquesta tarda que amb la gent que ens trobàvem per la Riera els desitjava un bon Nadal i no pas unes bones festes. He pensat que tot plegat tenia un sentit, ja que cada vegada queda més fosc el tema de les festes, però en canvi el Nadal, pels de casa, té encara un sentit religiós i, sobretot, un component de pau i de bons desitjos per als nostres amics, veïns i familiars, però també per aquelles persones que pateixen alguna malaltia, tenen problemes econòmics o la seva família passa per moments difícils.
Avui, amb l'avi a casa, celebrarem el Nadal, anirem a la missa del Gall, i recordarem el naixement de Déu fet home, qui va revolucionar el món, perquè la seva vida va transcendir. És important que el nostre pas per aquesta vida no passi desapercebuda. Evidentment seria trist que se'ns recordés per haver donat passos en fals, però no seria més bo que es desconegués què carai hem vingut a fer durant els nostres anys a la Terra.
La millor mostra, el millor regal que podem fer és estimar i donar. Hi ha molta gent que espera la nostra donació, la nostra estimació. Us desitjo que aquest Nadal sigui un punt d'inflexió en la vostra vida en societat. Això és el que voldria per a mi, i per això també ho vull per tots vosaltres. Bon Nadal!