diumenge, 26 d’abril del 2009

Solidaris, preocupats i conscients

Un cap com un bombo! seria el que diria de manera espontània i cansat de repassar el text que havien traduït. Espero que al final hagi quedat bé, però arriba un moment que ja no saps com dir les coses ni si estàs fent servir el mateix criteri des de l'inici fins al final.
Avui la notícia que saltava als mitjans de comunicació era la grip porcina, que la veritat no he entès per què en diuen porcina, ja que quan ho explicaven, tenia gent a casa i no he estat al cas.
No sé si els joves catalans que han estat recentment a Mèxic i que se'ls ha analitzat per si estaven afectats per aquest grip, finalment tindran causa o no, però el cert és que l'alarma ja s'ha produït, i tothom parla del mateix. Això ens fa veure que som molt dèbils i que fàcilment ens poden fer trontollar.
Les notícies de La Vanguardia a Internet ja parlen de vuit persones a tot Espanya, però també és bo dir que sembla ser que el tema està controlat i que no cal disparar més alarmes. En tot cas no més de les necessàries, ja que tampoc serveix de res.
Recordeu el virus de les gallines? no es podien importar gallines, però també altres aus, fins i tot les que volen lliures... recordo que una companya de la feina estava preocupada perquè el seu fill feia de pagès i tenia bestiar, tenia unes quantes gallines i ja patia per si li podia passar res.
Sembla que els humans necessitem de tant en tant, avisos com aquests per no sé si distreure'ns o bé preocupar-nos. Seria bo que servissin per reflexionar i adonar-nos que al món hi ha més problemes que els que ens afecten a nosaltres.
A Argentina, fa pocs dies, es parlava d'un mosquit, crec, que ja havia matat a no sé quanta gent. Curiosament (per dir-ho d'alguna manera) les autoritats es varen començar a preocupar quan va arribar a la capital del país. Mentre afectava a províncies, el tema no era preocupant.
L'arquebisbe de Mèxic diu que no donarà la comunió a la boca, i que en el moment de donar-se la pau, aconsellarà que no es donin les mans.
No hi fem broma, deixem que els científics i els polítics facin la seva feina, i en tot cas siguem conscients del món on vivim i dels problemes importants que hi ha, al marge dels que ens afecten. Siguem solidaris, no només un dia a l'any, sinó cada dia des de que ens llevem fins que anem a dormir. Bona nit.