diumenge, 19 d’abril del 2009

Primavera

Es nota que és primavera i que la gent té ganes de sortir, fer festa, passejar... encara que el temps no acompanyi massa. Diuen que a la primavera són normals els ruixats, però potser no era normal tenir primaveres normals, sinó que més aviat les teníem anormals...
Avui quan tronava pensava en les tardes d'agost a Cantonigròs. Allà era normal que després d'un dia amb més o menys sol, tot plegat comencessin a sortir núvols del darrera de Cabrera que ens portaven la pluja. Negror, pluja i... a les fosques.
Això volia dir tornar ràpid a casa i començar a jugar a la "canasta" o al "palé" amb les espelmes enceses, i una llesca de pa amb vi i sucre.
Avui, però ni se n'ha anat el llum, ni la pluja ha mullat massa els carrers, i tot ha quedat amb una regadeta just per espantar qui tenia ganes de sortir a passejar per la platja, o agafar la bicicleta que fa dies que espera a l'eixida.
És cert que no es pot deixar per a demà el que pots fer avui, ni deixar per a la tarda allò que podries fer el matí. Avui teníem ganes d'anar a caminar i se'ns ha complicat el matí, a la tarda, doncs, ens hem quedat amb les ganes. Ha servit, doncs, per avançar feina de la setmana, i no perdre el costum de dedicar unes hores de treball a tot allò que durant la setmana se't fa difícil d'acabar. Aquesta setmana acaba el termini de diverses convocatòries de subvencions, s'inicien els treballs preliminars d'un procés participatiu, es lliuren els primers tríptics d'acollida... hi ha convocat el Ple Municipal del mes d'abril, amb la intervenció del defensor del ciutadà que ens lliurarà l'informe anual de la seva gestió... i dijous Sant Jordi, el nostre patró i dia dels enamorats, dels llibres, de les roses, de les persones, del país, de Catalunya. Deixem per altres dies i moments les preocupacions per al finançament i l'Estatut, que ja ho remenem sempre.