dimarts, 28 d’abril del 2009

Sobre la llengua

De la mateixa manera que em preocupen els polítics que defensen posicions dràstiques i són incapaços d'entendre que cal negociar i això no és senzill, tampoc m'agraden aquells que vénen de sobrats, com si els problemes dels seus antecessors fossin molt simples i solucionables fàcilment.
Si ahir ens anunciaven la sortida d'ERC de l'ex conseller Carretero, avui llegíem les manifestacions del ministre Chaves sobre la normalització lingüística. El senyor Chaves no pot presumir ni de plurilingüisme ni de salut de les llengües cooficials, i per tant ha de ser molt prudent a l'hora de parlar-ne. Nosaltres, s'ha de dir tot, som molt sensibles, encara que té la seva explicació, sobretot per als que ja tenim uns quants anys i que recordem les dificultats per parlar la nostra llengua. Sigui com sigui, s'ha de viure, s'ha de conèixer i llavors es pot opinar.
I entretant el Barça ha empatat i això podria ser la confirmació de que la salut del club no és tan bona i que ens trobem en la segona sèrie a la baixa, iniciada el diumenge passat a València, la primera de la qual va començar amb la derrota amb l'Espanyol. Potser és bo que perquè el fums no pugin massa, hi hagi resultats com el d'avui, que no és impossible de superar, però que cal preparar bé la tornada.
Però el pitjor de tot és que mentre tot això passava, a Mèxic DF es troben amb moltes dificultats per seguir una vida normal. La grip porcina ha provocat morts i molta psicosi, amb unes mesures dràstiques per evitar concentracions de persones, amb el risc de que es propagui la grip.
I un afegitó: a TV3 parlen de la llengua amb uns protagonistes molt joves, i la majoria d'ells són molt crítics vers el català i tot el que el fomenti. No sé si és significatiu, però és bo que ho segueixin aquelles persones que viuen en un país d'espardenya i barretina.