dimarts, 14 d’abril del 2009

Que no ens enganyin

No volem que ens enredin més i confiem que els governs català i espanyol no estan escenificant res, sinó que diuen realment el que pensen, i faran el que diuen que volen fer. Em refereixo a les darreres declaracions dels presidents dels governs espanyol i català.
Si bé des de Madrid s'afirma que l'acord sobre el finançament està molt a prop i també el traspàs de rodalies, el president Montilla ha advertit que cal tancar les negociacions, però sense rebaixes; que la Generalitat negociarà el que faci falta, però no a qualsevol preu. Això és el que hem llegit i escoltat, i això és el que volem que passi, perquè volem confiar amb els nostres polítics.
Només essent coherents i complint les promeses podrem continuar confiant amb ells, i els detractors de torn, aquells que només es mouen per radicalismes sense adonar-se que les seves idees no els porta enlloc, quedaran en evidència.
Perquè... senyors, més o menys dissimulat, encara hi ha gent que se sent avergonyida per qui tenim de president a la Generalitat. N'hi ha que ho camuflen amb acudits i bromes, d'altres que directament se'ls escapa, i no s'adonen que amb la seva actitud i els seus comentaris fan molt mal al país que diuen estimar.
N'hi ha que es creuen que les coses s'aconsegueixen a base de repetir-les mil vegades, i la seva mirada no arriba més enllà de l'entorn que s'han creat, d'on són incapaços de sortir-ne, per por a descobrir que tot plegat és una mentida i una obsessió.
Només amb respecte podem defensar amb tota la nostra força les nostres conviccions, però mai a partir de l'engany i encara menys l'autoengany.
No he estat mai montillista, potser perquè no li coneixia el currículum, però ningú li pot negar la valentia amb què afronta la realitat política del moment. Una situació plena de dificultats que li vénen de totes bandes, des de Madrid, amb el reguitzell d'incompliments d'un president del govern que ha perdut tota la credibilitat i que no té cap futur polític, i des de casa en boca d'un grapat d'exaltadors que fan volar coloms incapaços de tocar de peus a terra i treballar de veritat per la nació catalana.
Seguirem de prop els nostres polítics en el treball que els vàrem encomanar, i desitgem que no ens fallin, que no ens enganyin, que puguem continuar confiant amb ells.