dimecres, 20 de febrer del 2008

Un Ple més llarg que el viatge del TGV

Avui hi havia Ple, i s'ha allargat més del que em pensava. Ja sé que hi ha municipis que tenen el costum de programar grans maratons de plens, però a Arenys no acostumen a ser tan llargs. Ho són més, potser, des d'aquest mandat, en que els grups municipals de l'oposició acostumen a presentar força precs i preguntes. Avui ha destacat el nombre de mocions, la majoria de les quals s'han aprovat per unanimitat.
Ah, i allò que criticava durant el mandat anterior, quan era espectador directe dels plens, quan veia algun regidor seguint per ràdio els partits del Barça, avui m'he assabentat, just a l'acabar el Ple, que un regidor de l'equip de govern estava al corrent del resultat del partit contra el Celtic.
Ha estat un Ple, m'imagino que força ensopit per als oients i espectadors, on s'ha intervingut amb molta cordialitat, tot i que la majoria de punts de l'ordre del dia han estat aprovats amb el vota en contra o l'abstenció dels grups municipals de l'oposició.
Però avui era el dia de l'AVE, i aquest ha funcionat. Caldrà seguir-ho de prop, i no oblidar-nos que l'objectiu no s'ha assolit encara, ja que el TGV ha de continuar fins a la frontera amb França, i el primer tram és travessar Barcelona! Ara he vist per Internet que Montilla ha comunicat al govern de Madrid, la decisió del Parlament català sobre el túnel del TGV. Penso que és l'única decisió que es podia prendre, si volem respectar el paper i la presa de decisions de la nostra institució.
Tindrem temps de parlar-ne, com també dels plens municipals, i de la feina que anem fent dia rere dia. Potser seria bo no ser tan repetitius i rendibilitzar millor el temps, sense que això vulgui dir que es deixi de parlar i discutir sobre els temes que es porten a aprovació, però mirant sempre endavant, uns i altres.
Si els regidors i regidores de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, haguéssim viatjat amb el TGV, ens hauria faltat temps per poder acabar el Ple.