diumenge, 3 de febrer del 2008

Brahms i Dvorak al Principal

Dissabte vaig assistir al concert organitzat pel Teatre Principal i l'Aula d'Extensió Universitària, a càrrec del Quintet Elea Sonor, a qui no tenia el gust de conèixer. El programa era arriscat i valent, i el resultat en va ser una prova.
Com sempre passa, hem de lamentar la poca assistència de públic, encara que la nit no era la més indicada, al coincidir amb Carnaval. Això es va fer palès en la mitjana d'edat dels assistents, que fàcilment superava els seixanta anys.
Després del concert vaig sentir i participar amb diferents comentaris i tertúlies improvisades. Algú es lamentava que a la vila teníem poques ocasions per assistir a un concert amb aquest tipus de formacions musicals. No és fàcil, però a vegades es deixa de banda oportunitats locals de bon nivell musical.
S'ha de dir que el nivell interpretatiu no va estar a l'alçada del que desitges trobar quan assisteixes en un concert com el d'ahir la nit. En ser la primera vegada que escoltava una actuació d'aquest grup, se'm fa difícil valorar si el problema estava en el repertori, i si amb unes peces menys complicades, el resultat hauria estat millor.
La sensació que vaig tenir era la d'escoltar moltes notes, però molt poca música. Vaig trobar els músics poc identificats en la música que interpretaven, sobretot els dos violins. Molt millor va ser l'actuació de la viola, amb una millor qualitat de so.
He assistit a concerts molt pitjors que el d'ahir, però seria bo que, atès que són pocs els concerts de música clàssica que s'organitzen a Arenys, a l'hora de programar-los es tingués més cura a l'hora d'escollir intèrprets i programes.
Malgrat tot, la majoria de la gent que dissabte va ser al Principal, en va sortir satisfeta, i estic convençut que desitjant una nova ocasió per gaudir de la música clàssica, a casa nostra.