dijous, 28 de febrer del 2008

El pressupost municipal

Aquesta tarda-vespre ha tingut lloc la sessió explicativa del pressupost municipal, a càrrec de l'Interventor de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, Albert Serés, dirigit a entitats i vilatans interessats en conèixer millor com està format el pressupost municipal.
La veritat és que feia molt de goig veure la sala d'entitats del Calisay, plena de gent escoltant amb interès les explicacions de l'Albert Serés. La bona acollida obtinguda i la predisposició a conèixer més a fons tot l'engranatge administratiu, i en aquest cas, econòmic, t'anima a treballar per trobar més eines participatives i dedicar més temps a millorar en transparència tota l'activitat pública local.
El seminari, d'un parell d'hores de durada, pretenia explicar la composició d'un pressupost municipal, no només pel que fa als capítols d'ingressos i despeses, sinó també tota la documentació que acompanya al pressupost, els terminis d'aprovació i també de liquidació, amb breus pinzellades de referència al pressupost d'enguany, del nostre pressupost.
Al final, agraïments i satisfacció per les explicacions rebudes, interès per assistir a més convocatòries, i alguns suggeriments sobre la transparència i pedagogia en l'elaboració, però també l'execució del pressupost local. Suggeriments que s'han recollit i que es tindran en compte a l'hora de planificar futures actuacions didàctiques i divulgatives del món de l'administració pública local.