dilluns, 4 de febrer del 2008

No et quedis al marge de les noves tecnologies

Avui s'ha iniciat una nova sèrie de cursos d'informàtica, organitzats per l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, a càrrec de Arenys.org. L'objectiu primer és facilitar l'aprenentatge i ús de les noves tecnologies, a aquelles persones que per diferents circumstàncies no hi han pogut accedir fins ara, o necessiten un reforç als seus coneixements bàsics.
Els cursos estan programats en tres nivells, partint de les persones que per primera vegada es posen davant d'un ordinador. Els resultats d'altres cicles i experiències semblants, fan que el nombre de cursos vagi creixent. Les setanta persones beneficiades d'aquests cursos gratuïts, es varen inscriure en poques hores, deixant molta gent a la llista d'espera.
És evident que a tothom agrada realitzar grans projectes, que tinguin efectes mediàtics i gran repercussió, però no sempre és possible i tampoc és bo obsessionar-se, però en canvi ens oblidem de petites accions, projectes senzills, de baixa dificultat, però que donen grans resultats, per l'abast que tenen. Això em fa veure que la feina de cada dia té més sentit del que aparentment pot semblar, i m'obliga a considerar-la i intensificar-la. L'experiència amb aquests cursos és molt gratificant, perquè no crea polèmica, tothom ho posa fàcil i els alumnes en surten satisfets.
Com a societat ens falta saber apreciar aquests petits esforços, aquests treballs de formiguetes, i eliminar crispacions que no porten enlloc. El mateix passa llegint els diaris o escoltant les notícies de la televisió o la ràdio. Els grans titulars són amb el que ens bombardegen, i deixen a segon terme les notícies que no sacsegen ni criden l'atenció. Fer l'exercici de buscar-les i valorar-les, pot ajudar a l'autoestima, que és la millor medecina per servir a la comunitat.