dimecres, 13 de febrer del 2008

Pla de ciutadania

Fent una repassada des del capdamunt del poble fins a la ratlla de la costa, i de llevant fins a ponent, t'adones de la coexistència de persones de totes les edats, professions, amb més o menys recursos, d'aficions diverses... tots aquests diferents mons tenen les seves inquietuds, els seus problemes, els seus objectius. La coincidència de gent diversa en el mateix espai, és el que enriqueix la vida, la societat, i aconseguir educar, formar i treballar en i per a la diversitat, és un objectiu que tots plegats hem de proposar-nos.
Arenys de Mar viu, com la resta de poblacions del nostre país, un procés d'arribada de nous vilatans, de procedències diverses, i també costums, creences, estils... i s'està fent amb força naturalitat, sense xocs importants, o almenys aquesta és la impressió que hi ha. Tot això no treu, evidentment, que hi pugui haver conflictes, però no són conjunturals, sinó que en tot cas són puntuals o per fets concrets. Malgrat tot, és important treballar des d'ara, perquè no ens passi com en moltes altres coses, que arribem tard i tot són presses per solucionar allò que era previsible.
El Pla de ciutadania ens ha de servir per fer un diagnòstic de la realitat d'Arenys, per aplicar les mesures idònies per aconseguir els resultats esperats: un bon nivell de convivència, amb respecte als drets de tots, i el compliment de les pròpies obligacions. El treball que arribem a fer aquest 2008 ha de representar el punt de partida per aconseguir una societat més justa, una vila amb qualitat de vida per a tots els seus veïns.