diumenge, 21 d’octubre del 2007

Raikkonen campió

Avui es decidia, al Brasil, qui seria el nou campió del món de la Fórmula U. Tot i que no he seguit gaire les retransmissions de les curses, sí que m’he anat assabentant de tot l’entramat de picabaralles al voltant dels corredors de la marca Mclaren, en Fernando Alonso i en Lewis Hamilton.
No acabo d’entendre que es parli de l’equip Mclaren, quan existeix no pas una rivalitat esportiva, que es pot mig entendre, sinó una antipatia i odi manifest. Si estàs en un equip has de fer el possible per fer-lo guanyador, i això passa per procurar ser el millor i col·laborar amb el company d’equip, o no?
El serial que ens han muntat l’Alonso i en Hamilton ha estat més notícia que les pròpies curses automobilístiques, i semblava que tot estava encaminat al cara o creu. S’han arribat a crear dos bàndols: els favorables a l’Alonso, i els contraris al campió espanyol. Al final, ni Hamilton ni Alonso, sinó Raikkonen.
Per als que no teníem cap preferència per l’Alonso, pel fet de ser espanyol, sinó més aviat ens molestava el seu caràcter, o potser hauríem de dir el que ens transmetia la premsa del seu caràcter, i que al mateix temps no teníem cap simpatia pel senyor Hamilton, perquè no el coneixem de res, ens ha agradat la notícia que sigui un tercer pilot el que s’hagi emportat el campionat. Un corredor d’un país petit i apreciat, i que la premsa, o això és el que a mi em sembla, n’ha parlat poc darrerament.
A més, però, tenim que la casa Mclaren s’ha trobat que amb la picabaralla entre els seus dos pilots, el campionat s’ha decantat per un pilot de l’adversari Ferrari. Un per l’altre la casa sense escombrar.
Aquí que cadascú en faci la lectura que vulgui, però els que no hi entenem, com ara jo, ens quedem recordant que la vanitat i la prepotència, a diferència del que podia arribar a semblar, no són unes bones amigues de viatge.

2 comentaris:

Jordi Sancho ha dit...

Xavier, tens tota la raó. Aquest final del campionat del mon de Fórmula U ha estat sobtat per a molts, però això es veia venir...
L'equip McLaren no ha estat un equip, i l'Alonso i en Hamilton no han estat companys d'equip perquè cadascú ha lluitat per ell mateix i no pel conjunt (escuderia, pilots, mecànics, tècnics, etc...). Ja està bé el que ha passat i felicito al Kimi Raikkonen i a Ferrari.
Tots hauríem d'aprendre del que ha succeït, ja que a la vida quotidiana de tots nosaltres, passen coses com aquesta, i després les coses van com van.
Lectura: si fem pinya i treballem tots plegats en una mateixa direcció tot anirà bé, i si no doncs passa el que passa...

Una abraçada.
Jordi Sancho

Jordi Sancho ha dit...

Xavier, tens tota la raó. McLaren no ha sabut treballar amb equip, i els seus pilots (Alonso i Hamilton) tampoc ho han sabut fer.
Ha estat tota una lliçó per a tothom de com no s'ha de fer les coses. Cadascú ha treballat per ell mateix sense pensar en el equip i per tant, al final s'han quedat tots sense res. Felicitats per a Kimi Raikkonen i per a Ferrari...
Això es quelcom que també ens ha de servir per a tots nosaltres, ja que al nostre dia a dia ens trobem amb situacions molt semblants i que ens fan anar a tots molt malament.
"Moraleja": si no treballem en equip ens quedem sense res i un altre ens passa al davant.

Una abraçada.
Jordi