dimecres, 17 d’octubre del 2007

La intel·ligència de blancs i negres

Quan llegeixes una notícia com la que passo a comentar, i a sobre veus que qui ho afirma és un premi Nobel, en aquest cas de Medicina, se't remouen totes les neurones. Segons James Watson, descobridor de l'estructura de l'ADN, les polítiques occidentals cap a l'Àfrica son ineficaces perquè es basen en que "la intel·ligència dels africans és como la nostra, cosa que contradiuen totes les proves efectuades".
És evident que no em dedicaré a discutir la veracitat de les proves realitzades ni del resultat obtingut, però segons quines afirmacions són molt irresponsables, sobretot quan es generalitzen. Un titular com aquest pot fer pensar a qui ho llegeix, si és blanc o blanca, que és més intel·ligent que qualsevol persona negre que es trobi pel carrer. No penseu que simplifico les conclusions perquè el dia a dia ens dóna prou exemples de simplisme constant en la majoria de relacions humanes.
Llegint la notícia pots pensar que s'està referint als negres de l'Àfrica que viuen en poblats separats de l'evolució normal del món més proper a l'Occidental. Continuant la lectura - haig de reconèixer que no li sé la història - veus que el personatge ha estat des de sempre polèmic, en parlar de temes relacionats amb la sexualitat, la política i la raça.
No cal dir que quan aquesta notícia la trobes en un diari digital on s'origina un fòrum d'anònims, el millor que pots fer és passar pàgina, cosa que ho he fet, perquè estic segur que hauria passat de la sorpresa i malfiança a la indignació, i això no és bo.

1 comentari:

Dan ha dit...

Això deixa clar que el fet de guanyar un premi Nobel indica que ets molt brillant en algun camp, però no diu res de quina mena de persona ets en altres aspectes de la vida.