dimecres, 6 de juny del 2007

Temes urgents que no poden esperar

Sigui quin sigui el govern que es determini en els pactes, hi ha un conjunt de temes que s’han d’abordar i no poden esperar més. Uns temes que fa temps s’havien d’haver treballat i solucionat, però que el govern CIU+PP o bé no ha prioritzat o no ha estat capaç de trobar-hi solucions.
Tothom ha coincidit a dir que cal organitzar l’administració local. És important que fruit del pacte a signar, es determinin unes àrees de govern, amb responsabilitat política i la xarxa administrativa corresponent. La figura del cap de recursos personals és important, però encara ho és més que tingui llibertat de maniobra i no es quedi en una figura simbòlica. Aquesta reforma administrativa s’ha de complementar amb l’ampliació horària de l’atenció municipal, i també en serveis.
No cal dir que tots els components i mecanismes participatius s’han de posar en marxa, per demostrar que tot allò que els diferents partits polítics s’han omplert la boca, és real, i que es vol treballar d’aquesta manera, però és important no oblidar-nos de serveis com el Centre de Dia, l’ampliació del CAP, el transport urbà, o l’arranjament de carrers. Són temes que no es solucionen en un dia, però que s’hi ha de començar a treballar, per evitar que continuïn pendents de resoldre. Hem de pensar en els joves, i també en la gent gran.
Arenys necessita un canvi de política, la faci qui la faci, els arenyencs i les arenyenques hem de poder notar que el dia 27 de maig va passar alguna cosa. Oblidem-nos de noms i cognoms, o de sigles, aconseguim que Arenys avanci i no es quedi als darrers llocs en temes com la recollida selectiva de la brossa, o en la neteja de les platges, o en l’atenció als nouvinguts. És important detectar on hi pot haver conflicte, on hi ha gent que s’ho passa malament, on tenim les persones menys ateses, on cal treballar per a la cohesió social.
Hi ha molta feina a fer i ens hi hem de posar ja! Des del govern o des de l’oposició; des de l’Ajuntament, o des del carrer, les entitats, les associacions de veïns. Cal despertar il·lusió a tots els vilatans, per fer-los veure que el 27 de maig ha estat un punt d’inflexió, i que el treball de totes aquelles setmanes per presentar projectes, té sentit, i es pot aconseguir canviar la dinàmica. Ens hi hem de posar sense esperar més temps!