dissabte, 2 de juny del 2007

Arenys, 50 anys de Biblioteca

Avui Arenys de Mar commemora els cinquanta anys de vida de la Biblioteca Popular Pare Fidel Fita. L’any 1955, dos anys abans del seu naixement, hi havia hagut una espècie de delegació de la Biblioteca d’Arenys de Munt.

Lluís Danés, el creador d’Arenys, que actualment podem trobar en els principals esdeveniments culturals, ha preparat un muntatge commemoratiu. Després hi haurà un sopar al centre cultural del Calisay, i demà el migdia tindrà lloc l’acte formal, a la recent inaugurada sala d’actes de la Biblioteca.
És possible que hi hagi arenyencs que desconeguin l’existència de la Biblioteca? Hi ha algú que no sàpiga on es troba actualment? Segur que ens emportaríem algun disgust, sobretot aquelles persones que entenem la Biblioteca com la porta d’entrada a la cultura, per a totes les persones, sigui quina sigui la seva cultura, raça, creença o religió.

La Mercè Cussó i tot el seu equip ho saben. A vegades penso que el regidor de cultura, en funcions, no s’ho acaba d’imaginar, però l’alcalde, també en funcions, ho sap bé, i de ben segur que es deu sentir orgullós de presidir una commemoració tan significativa per a la vila d’Arenys.
El repte d’aquest nou mandat serà el donar a la Biblioteca un espai definitiu, que pugui desenvolupar bé totes les seves prestacions, adaptades al món d’avui dia. Tots els grups municipals hi estan a favor, i fins i tot coincideixen en l’equipament concret. Faltarà que el nou govern sàpiga acabar bé les negociacions fins ara infructuoses per aconseguir la propietat del convent de les germanes clarisses.
Avui, però ens fixarem en l’equipament que tenim i en els actes programats, per celebrar tots plegats aquests primers cinquanta anys de la font més dinàmica, constant i degana de la cultura arenyenca. És per això que agraïm a totes les persones que ho han fet possible, i engresquem a més gent a participar d’aquest projecte.