dimecres, 13 de juny del 2007

S'entreveu l'alba després d'una nit gairebé eterna

Ahir les assemblees locals del PSC, ERC i ICV ratificaven l’acord a què havien arribat les persones encarregades de configurar un pacte de govern per als propers quatre anys. De manera contundent, cadascuna de les persones assistents a les respectives assemblees donaven el suport i vot favorable al pacte d’esquerres per Arenys de Mar.
Han estat quatre anys grisos, amb males cares, dimissions i gens de diàleg. Els regidors i regidores a l’oposició han aguantat estoicament la inoperància d’un govern mancat d’il·lusió i amb una capacitat nul·la per conduir la vila cap a bon port. Arenys ha caminat enrere i s’ha vist avançar per la resta de poblacions que sovint hem menystingut.
El repte del nou govern és gran, ja que cal partir de zero quan això no hauria calgut. Haurem de resoldre tots els problemes que els nostres antecessors han creat i conreat, paral·lelament a l’esforç per posar al dia el rellotge del progrés, de la cultura, del benestar, del patrimoni, de la convivència.
Durant la campanya electoral em deien que ho teníem molt fàcil, perquè no s’havia fet res. Penso que no serà cert, ja que no podem només fer el que no s’ha fet, sinó que alhora hem d’avançar molt més en tots els aspectes.
El pacte de govern assolit parteix d’una base important de regidors i regidores preparades per governar, però el que és més important és que compta amb el suport de molts militants i simpatitzants, il·lusionats amb el nostre repte, i també amb una bona part de la població que ens hagi o no votat, vol un canvi en la manera de fer política; està farta de picabaralles, males cares, insults...
Volíem un alcalde dialogant, i el tindrem; volíem un equip de govern efectiu i eficient, i el tindrem; volíem una ciutadania participativa i implicada, i la tindrem. Arenys es transformarà gràcies al canvi, i en sortirà afavorida tota la població, al marge de les seves opcions polítiques, religioses i culturals. Arenys serà la vila de les persones. Comptem amb tots vosaltres!