dissabte, 23 de juny del 2007

Les infermeres i els pediatres

Hi ha polèmica per la manca de metges especialitzats en pediatria i les solucions que es proposen. Temes com aquests són aquells que tothom en parla sense necessitat d’entendre-hi. Això també passa amb el futbol o fins i tot amb l’economia del país.
Davant la manca de pediatres molts pares i mares ens hem preocupat per saber com ho faríem si els nostres fills necessitaven del seu servei. A Arenys s’han recollit signatures sol·licitant pediatres que visitin al Centre d’Assistència Primària. La Generalitat n’és conscient i segur que està mirant de trobar-hi solucions.
En tertúlies improvisades i amb presència de metges, m’han justificat el fet que metges de família, o de medecina general, substitueixin a pediatres, atès que la seva formació els ho permet. El pediatre vindria a ser el metge de família per als menors, la qual cosa fa que el altres metges puguin conèixer els mals dels nostres fills, encara que no hi estiguin especialitzats.
Tot això no vol pas dir que deixi de banda l’especialitat de pediatria, i que vingui a defensar la seva supressió, però podria ser que alguna autoritat en medecina pogués pensar que la idea no està tan desencaminada.
I les infermeres? Les infermeres no són les secretàries dels metges. No són les que ajuden als doctors en medicina. Les infermeres tenen el seu propi rol dins el món de la medicina, i a casa nostra reben una formació més que digna. Les infermeres, i també infermers, surten molt ben preparades i no és estrany veure-les marxar a Anglaterra a treballar, on són molt ben considerades i millor pagades que aquí.
Les infermeres les hem vist al CAP, lliurant receptes i ajuden als metges. Tot això ha canviat i ara dediquen el seu temps a les actuacions per a les quals han estat formades, i en tot cas són els administratius que realitzen activitats administratives.
Les infermeres als hospitals no es limiten a ‘molestar’ els ingressats durant tota la nit, sinó que tenen un paper important en el tractament dels pacients. Canviar la nostra percepció del rol de les infermeres no és fàcil, però és important. Que les infermeres poden substituir els pediatres? No en tinc ni idea, però no m’estranyaria. Que els pares portem els nostres fills a les primeres dècimes de febre? És cert. Que ho fem quan ens va bé d’anar-hi? També és cert. Llavors... per què tanta crítica?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si i com hi ha molta construcció els aparelladors que facin d'arquitecte, també estan preparats, les auxiliars que facin d'infermeres i els tecnics de ingeniers etc etc... I qui les forma? i com es menja legalment si s'equivoquen? jo per al meu fill vull un pediatr i no una infermera.