dijous, 6 de juliol del 2006

Glòria a Sant Zenon!

Aquesta nit comencen els actes de Sant Zenon, patró de la nostra gaia vila. Comencen amb la Música de Barrakes, dins el cicle de Nits Joves. L’organització és a càrrec de les entitats: Arenys amb el Poble Saharauí, Arenys Solidari, Col·lectiu Cal Grogui, Geganters, Kafa i la Regidoria de Joventut. Després d’un parell d’anys de desterro al camp municipal de futbol, enguany es situen a prop del mar, a la platja de la Picòrdia.
Cal esperar que els arenyencs gaudirem d’una bona Festa Major, amb ganes d’oblidar, o com a mínim, aparcar les diferències entre un col·lectiu de joves i les autoritats municipals.
Enguany serà el darrer que en Martí Amagat presidirà la celebració de les Solemnes completes a llaor de Sant Zenon. Un acte tradicional que des de fa ja bastants anys ha esdevingut un espècie de karaoke sense subtítols ni afinació, que de ben segur escandalitzaria a qualsevol dels bisbes espanyols, tan preocupats per la Unitat d’Espanya, però que en Martí estoicament comparteix, amb certa complicitat, que mal amaga amb un dissimulat somriure.
Vés a saber si el futur nou rector acceptarà de bon grat aquest to festiu i popular, i per alguns mig “foteta”, o bé hi haurà nous aires. Enguany també podria ser el darrer que els membres del consistori assisteixen, a primera fila, a l’Ofici Solemne de Sant Zenon, ja que, segons diu l’Agenda, al nou rector no li acaba de convèncer aquest protocol. Sí que serà la darrera festa major amb l’actual equip de govern, perquè el dia 27 de maig hi hauran hagut les eleccions locals.
Ara però, es tracta dde gaudir de la festa i deixar de pensar, per uns dies, en el seu futur. Aprofitar l’avinentesa per sortir al carrer, trobar-se amb els amics de l’estiu, i seguir les tradicionals desfilades de gegants i cap-grossos. Aquest cap de setmana és la Festa Major d’Arenys de Mar.