dissabte, 1 de juliol del 2006

FesTIC, deu anys d’arenys.org

Aquesta tarda he participat al FesTIC, que ha organitzat per aquest cap de setmana arenys.org, en el seu desè aniversari. Cal reconèixer el mèrit dels seus components per facilitar el nostre accés a la tecnologia de la informació i comunicació. S’ha de dir que a Arenys estem a les beceroles, però si no fos per arenys.org, a nivell col·lectiu ens trobaríem a la prehistòria de l’internet.
Dins el programa d’actes s’hi poden trobar tallers de formació en programari lliure, debats especialitzats, l’espai dedicat a la televisió digital i la fira permanent de productes del sector tecnològic. El meu pas per la festa era per comentar algunes de les aplicacions informàtiques que els ciutadans tenim per fer-nos escoltar per l’administració pública.
He parlat del projecte Consensus, un espai a internet dissenyat per informar i facilitar la participació de la ciutadania en la seva relació amb l’administració local, i també del projecte Democràcia.web, per estar al dia de l’activitat parlamentària i poder aportar propostes i esmenes als textos en discussió, i també contactar amb els diputats i els grups polítics.
També he parlat del Portal d'Entitats que promou la Diputació de Barcelona, en què les entitats creen i gestionen la seva pàgina web i la seva informació apareix al Portal del municipi.
Quant a tramitació administrativa, he parlat de l’entorn e-Tram, que en aquests moments permet, als municipis adherits, la realització de trenta processos diferents, de manera virtual.
És una llàstima que en un municipi on es compta amb l’entitat arenys.org i també molts experts en informàtica i internet, el nostre Ajuntament estigui funcionant amb un esclop i una espardenya. Tot això només té una explicació: el poc o nul interès per part del regidor de Noves Tecnologies i de la regidora de Participació Ciutadana. Després de tres anys de legislatura, encara ens han de demostrar que la creació de les dues regidories tenia algun sentit. Però... com en molts altres temes, continuarem a la cua a l’espera de millor sort.
I per no acabar amb to negatiu, una notícia: Ràdio Arenys acaba d’estrenar web nou! Se us ha acabat llegir l’actualitat de 2003!