divendres, 4 de novembre del 2005

Recollida de la brossa orgànica

El regidor socialista arenyenc a l’oposició, Ramon Vinyes, comenta en el seu blog quina és la proposta de l’equip de govern actual (CIU+PP) sobre l’aplicació de la recollida selectiva de la brossa a Arenys. Aquesta informació surt de la proposta del govern per incrementar en un 5% la taxa municipal, per la introducció de la recollida de la brossa orgànica.
Segons diu Ramon Vinyes, l’equip de govern no implantarà la recollida selectiva porta a porta sinó que la reorganitzarà de manera que limitarà la recollida de l’orgànic a tres dies per setmana, passant a recollir la resta de brossa diàriament, sense seleccionar-la.
Els pocs o molts arenyencs (crec que som pocs), que tenim el costum de separar el vidre, del cartró, del plàstic, envasos..., haurem de continuar llençant la brossa als contenidors i en tot cas perdrem el servei diari de recollida de l’orgànic, per la qual cosa se’ns incrementarà la taxa en l’esmentat 5%.
Paral·lelament els qui no separaven la brossa, se’ls incrementarà la feina (hauran de separar l’orgànic de la resta) i només podran treure la brossa tres dies a la setmana. També se’ls hi apujarà la taxa en un 5%.
Desconec els motius que empenyen a l’equip de govern a posar en marxa el servei d’aquesta manera. No sé qui els ha assessorat ni si tenen garanties d’èxit i estan convençuts que milloraran el procés de recollida de la brossa.
És cert que a l’Audiència Pública sobre Ordenances Fiscals del 2006, el regidor d’Hisenda, Manuel Calvo, va anunciar la proposta d’incrementar en un 6% (ara sembla que s’hauria rebaixat un punt), la taxa de la recollida de la brossa, pel fet d’introduir la recollida de l’orgànic. Al fer el resum de l’Audiència a més d’un ens va entrar el dubte si es tractava d’un error, i el regidor volia dir recollida selectiva, o bé es referia al que, segons Ramon Vinyes, serà la proposta final.
Davant d’aquesta notícia i acceptant que no sóc cap entès en la matèria, m’agradaria escoltar (o llegir) dues opinions: En primer lloc la dels grups ecologistes i persones que coneixen i treballen el tema de la recollida selectiva de la brossa. També voldria saber si els grups de l’oposició (amb 9 regidors en front dels 8 de l’equip de govern) donaran suport a la iniciativa del govern i aprovaran l’increment de la taxa de la brossa per la posada en marxa d’aquesta pseudorecollida selectiva. Dimecres vinent hi ha convocat el Ple extraordinari per l’aprovació de les Ordenances Fiscals i podrem comprovar en què acaba tot plegat.