dimarts, 22 de novembre del 2005

Acord PP-CIU-PSC-ERC a Arenys

El govern municipal CIU-PP d’Arenys de Mar ha tret aquesta setmana un comunicat acceptant la proposta feta pels grups municipals del PSC i ERC, del nou Pla General d’Ordenació Urbanística del Municipi, com a base de discussió de la Comissió redactora del PGOUM, on hi participen tots els grups municipals i el regidor no adscrit, i que darrerament havia paralitzat el seu treball.
Hem d’entendre doncs que ben aviat tindrem un nou Pla General, i que després de moltes discussions, picabaralles, negociacions, amb la sortida del govern del regidor Lluís Blanchar, s’haurà pogut consensuar un Pla de molta importància pel municipi i que havia passat per moments molt delicats.
Ara caldrà veure com reacciona ICV i el mateix regidor no adscrit. És ben clar que no tenen cap força davant l’acord dels altres grups municipals, però ningú s’oblida que es tracta del partit que va estar al davant de la regidoria d’Urbanisme en la darrera legislatura i del regidor d’Urbanisme d’aquesta legislatura fins que va abandonar l’equip de govern. Probablement les persones que més varen treballar el Pla General, i ara poden quedar al marge de l’acord.
Els arenyencs no coneixem el contingut de l’acord perquè tota la negociació ha estat secreta. En primer lloc per la repercussió que pot tenir a l’hora d’especular amb el terreny, però sobretot perquè la principal acusació a l’equip de govern, per part dels regidors de l’oposició, inclòs el regidor no adscrit, va ser d’haver donat informació privilegiada a promotors afins a CIU en detriment de petits propietaris que haurien venut per sota del valor que tindrien una vegada aprovat el nou pla. Tot això ha quedat en acusacions que no s’han pogut o volgut demostrar. I això és el que fa mal a la política i treu credibilitat als que l’exerceixen.
Estarem amatents a la continuació d’aquest serial i desitjosos de conèixer el seu abast i configuració. Una vegada es faci l’aprovació inicial, podrem presentar les al·legacions que considerem oportunes. És per això que caldrà demanar a tot el Consistori, unes sessions explicatives de la proposta, no pas per justificar la seva posició sinó per explicar quin Arenys han pactat i quin futur espera als nostres fills.
Si em permeteu una observació final m’agradaria que vilatans i polítics de les diferents tendències, recordessin tot el que s’ha dit de Lluís Blanchar des del moment que deixa l’equip de govern. Uns pensaran que han retardat l’aprovació del Pla, per haver deixat el govern en minoria. D’altres pensaran que gràcies a la seva sortida, han pogut participar en la redacció del Pla i hi han introduït millores. Alguns altres potser pensaran que la sortida ha estat inútil perquè no s’aconsegueix un bon Pla. Jo sempre he pensat que la corda ha d’estar tensa, però sense superar el límit que podria fer caure tota l’estructura. Hi ha però qui la vol fluixa i d’altres s’escarrassen a tensar-la massa. Trobar el punt mig és molt difícil però gratificant.