dimecres, 23 de novembre del 2005

Aparcament al Xifré

Al Ple Municipal d’aquest vespre es presentava a aprovació, entre altres, tres modificacions de crèdit: la primera d’aquest any de l’Organisme Autònom Local Residència Geriàtrica (per ampliar una partida d’aliments); la tercera de l’Organisme Autònom Local Ràdio Arenys (500 euros per pagar al banc); la desena de l’Ajuntament (per pagar despeses de llum i gas). El PSC ha tornat a observar que no és correcte que es portin al Ple actuacions dels Organismes Autònoms Municipals sense que aquests no ho hagin aprovat o ni tan sols en tingui coneixement el seu màxim òrgan de govern. Una vegada més queda palès el desordre en el funcionament administratiu i el poc valor que es dóna als patronats municipals. L’excusa que s’ha de fer més bé, no sé si ha convençut als grups municipals de l’oposició, però a mi NO.
Un punt important era l’aprovació definitiva de l’Ordenança d’edificació. Segons han dit els diferents grups municipals, l’acord era possible perquè es tenien en compte diferents aportacions dels mateixos grups i també la d’un arquitecte arenyenc. Tots els grups hi han votat a favor, també el regidor no adscrit, excepte ICV que s’ha abstingut.
També s’ha aprovat, aquest cop per unanimitat, l’expedient de contractació de la concessió d’obra pública “Aparcament del Xifré”. Ara caldrà que hi hagi empreses interessades a concursar-hi i que s’avinguin amb les condicions que es contemplen al plec de clàusules. Es demana 400 places de cotxe, de les quals 233 seran de rotació. També se’ls encarrega de la zona blava propera al Xifré; la retirada de vehicles mal estacionats; un ajardinament de qualitat a l’entorn del Xifré i unes places reservades a l’Ajuntament, sense cost. Es preveu un temps d’explotació de 40 anys, que el regidor Lluís Blanchar ha considerat insuficient per poder amortitzar la inversió, i el cost estimat és de 6.500.000 euros.
En la cessió a la Generalitat, del solar del Bareu per a la futura escola pública d’Arenys, hi ha hagut unanimitat però s’han fet retrets al govern per no haver-ho fet bé des del primer dia. L’extensió és superior als 11.000 m2 i el valor s’acosta als dos milions d’euros.
A diferència del darrer Ple Ordinari, aquesta vegada ha estat el regidor Ramon Vinyes, del PSC, i no el regidor Joaquim Doy, d’ERC, qui ha pressuposat que l’audiència no havíem entès res de tot el procés d’acords i més acords. Jo li vull dir que jo ho he entès i per tant tota l’audiència ho haurà entès. Seria bo que no es partís de l’opinió que els vilatans no tenim el nivell adequat per entendre’ls. Això no vol dir que sovint no entenem per què fan segons quines coses, però això no és el mateix.
Una cosa que m’ha cridat l’atenció és la petició del PSC perquè l’Ajuntament disposi d’un inventari de bens patrimonials actualitzat. Us imagineu que els vilatans no sabéssim què tenim i què no tenim? Doncs això passa a l’Ajuntament d’Arenys. I ja sé que no és l’únic municipi sinó que això és fet molt normal, però no treu que faci una mica de vergonya.
Han arribat tres mocions per via normal i una per via d’urgència. Totes han estat aprovades per unanimitat. Aprofito l’avinentesa per demanar a qui correspongui (Regidor de comunicació, Secretari Municipal, Cap de Premsa...) que a l’Ordre del dia del Ple que es penja a internet, també hi consti l’anunciat de les mocions que es presenten per la via normal. Gràcies.
A petició de CIU es demana l’adopció del domini CAT a internet, quan això ja sigui possible, i a petició d’ERC que puguem veure les versions en català o originals subtitulades en català, de les pel·lícules que es projectin a les sales d’Arenys, i també la migració progressiva al programari lliure. El PSC, per via d’urgència, ha presentat l’adhesió a un manifest contra la violència de gènere i l’assistència a l’acte de lectura del manifest, aquest divendres a les 12h davant l’Ajuntament.
I finalment les preguntes del PSC sobre:
- la remodelació del Mercat
- s’ha elaborat l’avantprojecte del Mercat Municipal i s’està elaborant l’estudi econòmic-financer. Serà una reforma total, amb dues plantes, restaurant i sense aparcaments
- la situació del convent de Santa Clara
- l’Ajuntament va manifestar al bisbe de Girona la voluntat d’adquirir el convent de Santa Clara si finalment queda buit
- les actuacions per a l’adequació de les dependències municipals, davant de riscos laborals
- ja s’ha estudiat la situació de les dependències municipals i ara s’hauran d’adequar a la normativa