diumenge, 16 d’octubre del 2005

El lector escriu al diari El Punt

El dia 1 d'octubre vaig enviar una carta al diari El Punt perquè sortís a la secció "El lector escriu". Feia referència a una informació del mateix diari, sobre el Ple Municipal del dimecres abans. Una informació inexacta que no reflectia de cap manera la realitat que va passar aquella nit al Ple Municipal d'Arenys de Mar.
Atès que no han tingut l'amabilitat de publicar-la, la reprodueixo perquè els lectors d'aquest blog puguin comprovar que no es tracta de cap carta ni insultant ni grollera contra el diari. A més em consta que almenys un grup municipal de l'oposició també els va fer arribar un escrit aclaridor de com havia anat i de la manera que el periodista ho havia mal interpretat.
Em sap greu que a l'hora de posar titulars cridaners no es tinguin escrúpols que sí es tenen quan es tracta de rectificar.

El Ple Municipal d'Arenys de Mar

En relació a la notícia que va aparèixer en aquest diari, el divendres 30 de setembre, parlant del Ple Municipal d'Arenys del dimecres anterior, voldria fer un aclariment. És cert que durant la mateixa setmana hi va haver un intercanvi d'acusacions entre el grup municipal d'ICV i l'equip de govern, format per CIU i PP. També és cert que l'Alcalde del municipi, es va manifestar molt dolgut per les acusacions d'ICV i va rebatre cadascuna de les seves acusacions. També és cert que l'equip de govern va voler presentar una moció per la via d'urgència i no va ser acceptada per ningú (l'equip de govern s'hi va abstenir). Tot i així, el titular de l'article esmentat no fa justícia al que realment va passar.
La presentació, per part del grup de govern, de la moció, volia justificar el seu interès per a l'adquisició de la Torre dels Encantats, cosa que fins fa poc no ho creien convenient, i així ho va manifestar el mateix alcalde. És important dir que el que es presentava era la requalificació dels terrenys on es troba la Torre, fet que ja s'havia aprovat inicialment en un Ple de l'anterior legislatura, i, segons va comentar l'exregidor d'Urbanisme i ara regidor no adscrit, el senyor Blanchar, hi va haver al·legacions que no s'han contestat. Per tot això no es podia procedir a aprovar la moció que es volia presentar.
Els grups municipals d'Arenys ho podran explicar millor que jo, que parlo en qualitat d'arenyenc assistent al Ple Municipal. Tot i així crec que és important l'hora de posar titulars de manera que no desvirtuï la realitat i portin malentesos entre la població.

Arenys de Mar, 1 d’octubre de 2005