dimarts, 11 d’octubre del 2005

Ordenances Fiscals 2006

El dimarts 18 d’octubre hi ha convocada l’Audiència Pública de les Ordenances Fiscals de 2006. En aquest acte el regidor d’Hisenda, senyor Manel Calvo, presentarà la proposta d’Ordenances Fiscals per al proper any. Una proposta que haurà de ser consensuada amb els grups de l’oposició atès que l’equip de govern no compta amb la majoria necessària per a la seva aprovació.

Quin paper tindrem els arenyencs?

A finals del mes de juliol, l’Ajuntament va penjar, a la seva web municipal, un esborrany d’ordenances fiscals i convidava als internautes a presentar propostes i/o esmenes, que podíem fer arribar per correu electrònic o al registre municipal. El regidor d’Hisenda va afirmar “Està previst un programa de ràdio a finals d’agost per contestar suggeriments i estem valorant una audiència pública diferent on es puguin traslladar els diferents suggeriments un cop estudiats”. El treball d’elaboració de les ordenances fiscals es realitzaria durant el mes de setembre, i l’aprovació per Ple, seria el mes d’octubre.
Les previsions no s’han complert, no tant per les dates, ja que no s’aprovaran abans del mes de novembre, sinó pels actes que s’havien de dur a terme. Desconec la quantitat d’arenyencs que hem presentat suggeriments però m’imagino que la resposta a la crida haurà estat proporcional als mitjans i recursos utilitzats per donar conèixer tot el procés. Encara som pocs els arenyencs que ens connectem a internet i per tant no es pot basar tota la informació en aquest mitjà. Ni tan sols s’ha publicat a la revista “a tocar ratlla” que edita l’Ajuntament i que es reparteix a totes les cases. No sé si qualificar-ho de desmanec, de falta de previsió o poc interès.
El dimarts de la setmana vinent, a les 8 del vespre, anirem a l’Audiència per conèixer quina és la proposta de taxes i impostos que ens presenta l’equip de govern, i els que hagin presentat suggeriments podran comprovar si s’han acceptat o no, i en aquest darrer cas les motivacions.
En la convocatòria s’especifica que es recolliran les propostes i suggeriments que puguin fer els assistents. Espero que enguany l’equip de govern tingui la delicadesa de respondre per escrit la resolució de les propostes presentades, que és el mínim que es pot demanar als nostres representants polítics.
Per tot això us animo a assistir a l’Audiència de dimarts i, si teniu temps, examinar la informació que té penjada a internet.