dilluns, 13 de maig del 2019

Un nou govern per a una recollida selectiva efectiva i ecològica

Arenys de Mar fa molts anys que s'està barallant amb la recollida selectiva de la brossa i no hi ha manera de resoldre-ho de manera satisfactòria. No convé oblidar que els primers culpables som els vilatans, que no ens hi fem prou i ho deixem tot a la mà dels polítics, perquè ens ho arreglin. Amb més bona voluntat per part de tots segur que aconseguiríem un Arenys més net i una recollida selectiva millor, amb un estalvi important des del punt de vista econòmic, però també ecològic i mediambiental.
El govern que ara plega va prometre moltes coses i ha estat incapaç de solucionar-ho. És molt fàcil donar-li les culpes. Tampoc ho va resoldre l'anterior equip, ni en l'altre mandat. Som nosaltres que ens hi hem de posar, però també cal mà dura i idees clares a l'hora d'aplicar el sistema.
Els problemes amb l'anterior empresa de recollida de la brossa, que se'ls va deixar marxar abans de fer un nou plec tècnic adequat a les necessitats, tot i que és un servei essencial i havia de mantenir-lo fins a la nova adjudicació, ha complicat encara més les coses. Penso, sincerament, que la gestió de l'actual equip de govern ha estat dolenta i no veig que pugui canviar si continuen dirigint l'Ajuntament.
Hi ha poblacions que el porta a porta ha funcionat, i no ho ha fet per casualitat. La resistència dels vilatans és més o menys igual a tot arreu. Cal educar amb l'exemple i penalitzar qui es passa de llest. Això no s'ha sabut fer, i aquí recau força la responsabilitat de que no hagi funcionat. 
Argentona, per exemple, és un cas on les coses han anat millor. L'equip de govern de la CUP ha aconseguit millors resultats. Controlar el tipus de bossa a deixar a la porta i la quantitat, ha afavorit que no es vegi, com passa a Arenys els divendres, multitud de bosses amb tot tipus de deixalles. S'ha confós "rebuig" amb "aquí hi va la brossa de tota la setmana".
Espero que el nou equip de govern es prengui la recollida selectiva seriosament i impulsi un projecte més clar i taxatiu, i que l'oposició no hi jugui en contra. La reacció dels vilatans acostuma a ser contrària a les exigències, però a la llarga, si es fa bé, la gent és agraïda i ho defensa.