dijous, 23 de maig del 2019

Les declaracions de l'alcaldessa a Ràdio Arenys

L'entrevista que es reflecteix avui a la pàgina web de Ràdio Arenys està dedicada a l'actual alcaldessa i candidata a la reelecció per ERC. Destaca el titular que li han posat: "ERC vol traslladar gran part de l'Ajuntament al Xifré". Aquesta era ja una idea de qui havia estat alcalde d'ERC, Joaquim Ponsarnau, actual cap de protocol de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, si ve llavors no es parlava tant de part de l'Ajuntament, sinó de la totalitat. Era quan s'estava treballant, per encàrrec a la Diputació de Barcelona, una pla d'equipaments, que no es va arribar a aprovar per manca d'acord entre els tres partits en el govern.
Sense entrar a valorar la idoneïtat de la seva proposta, resulta estrany que es parli de com distribuir els serveis municipals sense disposar d'un pla d'equipaments consensuat, sobretot quan no es disposa de majoria absoluta. Considero que la prioritat hauria de ser elaborar un pla d'equipaments, amb la voluntat de consensuar la seva aplicació, cedint en allò que calgui cedir i sortir de la idea que o tot o res.
Si el procés de creixement en la implementació de serveis de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) hagués continuat, en aquests dos darrers mandats, ara seria factible mantenir a prop dels vilatans aquesta oficina i deixar que la resta de serveis s'instal·lessin en un edifici, no tan a mà, però sí amb bones condicions de treball. De manera exagerada jo sempre deia que l'Ajuntament necessitava tenir les oficines de l'OAC i un balcó, a la Riera, i la resta de serveis a la zona industrial.
Destaca la notícia de la voluntat de pactar amb la CUP i Arenys en Comú. Segons la meva manera de veure-ho aquest pacte podria funcionar si hi hagués un equilibri entre les tres forces, evitant que els altres dos partits es converteixin en unes crosses d'una ERC poc participativa, dialogant i empàtica amb la gent.