divendres, 10 de maig del 2019

Ona Curto i Josep Anton López, dues alternatives a l'alcaldia d'Arenys (2)

Seguint les entrevistes-declaració del web de Ràdio Arenys a membres del govern sortint, ahir va arribar el torn de l'actual alcaldessa, l'Anabel Moreno. El titular de la notícia feia patxoca: "Moreno diu que s'ha fet més feina en aquests tres anys que durant els últims 15 a l'Ajuntament".  Apa-li! No sé si qui es passa de ratlla és l'articulista o la mateixa alcaldessa, que Déu n'hi do!
Després llegeixes què s'ha fet i... fum. Segur que han fet més del que es refereix a la notícia, però crida l'atenció que surti el viver d'empreses, iniciat per l'antic Consistori i que està aturat, i el Mercat municipal, que segons diu Moreno, tenen moltes idees, però... Reconeix que han fracassat amb la regidoria de Ports i en la recollida selectiva, en aquest cas per culpa de l'incivisme d'alguns vilatans.
Estic d'acord que l'incivisme a Arenys de Mar, en matèria de brutícia a la via pública, és real i fa vergonya, però també penso que el govern hi podia haver fet més de la seva part. Si hi ha un reglament que permet sancionar, s'ha de sancionar. Moltes persones es mouen quan veuen el bastó. És una llàstima, però és així.
Entrar a governar no vol dir tenir moltes idees i prou, sinó que s'ha de ser resolutiu, eficient i eficaç. Un bon tros a l'olla si ens quedem amb les idees!
La meva impressió és que aquests tres anys han estat molt poc productius, més enllà de tancar temes que arrossegàvem d'anys. Pot semblar bé la compra de les Clarisses, però resulta incoherent amb la incapacitat d'aprovar un pla d'equipaments, perquè sumem més equipaments sense utilitzar.
Estic d'acord que no tot depèn de l'Ajuntament, sinó que hi ha temes que pengen d'institucions supramunicipals, però no ho hem de fer servir sempre d'excusa. Es podien fer moltes coses que no s'han fet, i alguna s'ha aconseguit o s'ha aturat gràcies a l'oposició.
Continuo pensant que l'Ona i en Josep Anton, amb els seus equips, poden ser unes alternatives de govern interessants, per sortir d'aquesta apatia de fa un parell de mandats.