dimecres, 15 de juny del 2016

Podemos fa por

Des que les darreres enquestes parlen d'un important increment de vots a Podemos la coalició amb Izquierda Unida fa por. Els altres tres partits majoritaris espanyols temen que en aquesta ocasió Podemos aconsegueixi allò que prometien el 20D.
És la por de qui ja li estava bé com funcionava tot, tant si mantenia el govern com si es quedava a l'oposició. Els fins ara dos grans partits espanyols no temen C's perquè és més del mateix, sinó que temen Pablo Iglesias perquè els trenca motlles. Han de córrer a buscar vincles amb Veneçuela per sembrar la por entre l'electorat, tal com ja estem acostumats els catalans en el tema de la independència i el dret a decidir.
És molt significativa la por del PSOE que rebutja qualsevol possibilitat d'entesa amb Podemos, una força que els surt de més a l'esquerra i que se'ls pot acabar menjant. El PSOE fa molts anys que ha viscut tranquil en una esquerra moderada, i amb un partit comunista que mai li ha plantat cara per inofensiu i minoritari. Ara, però, amb Podemos és diferent.
Queden 10 dies de lluita intensa per aconseguir desinflar l'auge de Podemos. El PSOE necessita arguments per no haver de plantejar-se el pacte amb Podemos o bé l'alternativa que en campanya sempre ha negat, de pactar amb el PP. El pacte amb C's ja el va intentar i sembla ser que li ha causat una davallada en la intenció de vot en aquestes properes eleccions.