dimarts, 12 de gener del 2016

Nou president i tres meritxells al govern

Mentre a Catalunya celebràvem la presa de possessió del nou president de la Generalitat, a Espanya s'està treballant el pacte per escollir el nou president del Congrés de Diputats. Carles Puigdemont ha promès el seu càrrec sense esmentar ni la Constitució ni el rei, i els representants del govern en l'acte del Palau de la Generalitat han fet el paper de la trista figura. 
Com també deia ahir, penso que hi ha unes formalitats que haurien de respectar-se i si no es fa és per mala educació, per no diferenciar entre rivalitat política i saber fer. Miquel Iceta, a qui aquest nomenament li pot molestar tant o més que a la gent de C's o el PP (la senyora Arrimadas no hi ha assistit, ni tampoc el senyor Albiol), s'ha comportat com ell és, una persona amb dignitat.
A Madrid es pacta que l'exlehendakari Patxi López sigui el nou president del Congrés de Diputats, a proposta del PSOE i amb el suport de C's i, forçadament, del PP. Ara la discussió està en els grups parlamentaris que s'aprovaran, amb els dubtes dels quatre grups de Podemos, entre ells En Comú Podem, i els d'ERC i DL.
Haurem passat dues pàgines de la història dels nostres dies, amb la vista fixada en el futur proper. Puigdemont ha estat molt clar en el seu discurs. Ara caldrà veure en què es concreta i de quina manera li dóna suport les CUP.
Per cert, el nou govern comptarà amb tres Meritxells. Casualitat o exigència del president?