dimecres, 6 de gener del 2016

El lloc ideal per a la Biblioteca d'Arenys de Mar

He estat una mica absent del que estava passant a Catalunya i també a Arenys per la mort del pare, encara que no he deixat de saber el posicionament final de les CUP que ha entristit a molta gent, però que caldria analitzar bé. Probablement Junts pel sí ha fallat en confiar excessivament en una gent que des del primer dia va avisar a qui no donaria suport, encara que entretant hi havia alguns elements que feien pensar que podien canviar d'opinió. Crec que el millor per a tothom és que el març hi hagi noves eleccions i que decidim el nostre vot a partir de l'experiència d'aquests tres mesos i de la nova realitat espanyola.
A Arenys de Mar he vist que el govern municipal ha decidit convocar un parell de consultes perquè els vilatans decidim què volem fer amb el rial del Bareu i on ens agradaria que es traslladés la Biblioteca. 
Sempre és important que ens demanin l'opinió, però seria interessant que es fes bé. Qui em coneix sap que sóc un defensor de la participació, però no a qualsevol preu. Molts recordareu el fiasco del procés participatiu sobre l'edifici del Xifré. No es pot tornar a repetir!
Un procés participatiu té diferents parts que s'han de treballar molt bé, i la primera és el lliurament de documentació i plena informació del que es porta a decidir. Les persones hem de conèixer els pros i contres de cadascuna de les opcions i votar en consciència. 
Defenso el procés, però reconec que em fa por. I em fa por perquè al meu entendre abans de decidir on posem la nova biblioteca hauríem de tenir clar de quins equipaments disposem, quines possibilitats té cadascun d'ells, quina és l'organització i distribució adient i per tant on seria el lloc més adequat. En poques paraules estic dient que necessitem un Pla d'Equipaments ben elaborat i consensuat.
Si traiem la Biblioteca del seu lloc actual què hi col·locarem a l'espai buit? Volem solucionar els problemes d'accessibilitat de l'actual ajuntament? Què volem que acabi essent el Calisay? Si hi instal·lem la Biblioteca on aniran els avis? I l'Espai Jove se'n veurà afectat? Què passa amb els bucs d'assaig? I la Raureta?
Hi ha aquestes i moltes altres preguntes en què cal trobar la resposta i per tant no es tracta només de decidir on ens fa més gràcia que vagi la Biblioteca, sinó quina és la millor distribució de serveis públics de la vila tenint en compte la realitat dels equipaments actuals.
El tema permetrà parlar-ne més vegades i crec que és important que tinguem tots la màxima informació. No podem ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra!