dilluns, 11 de gener del 2016

Felip VI ens gira l'esquena

Aquests dies hem pogut observar que alguns polítics que ens representen i fins i tot el rei que ens imposen (perquè no votem) desatenen l'observació que les formes importen. Es pot ser molt crític amb l'adversari i no estar gens d'acord amb ell ni amb el que representa, però la formalitat s'imposa i un ha de saber estar al seu lloc, ja sigui perquè el poble t'ha escollit i el representes, o per la gràcia d'haver nascut en una família i un país en què l'home té prioritat a la dona.
En la investidura, ahir, del nou president de la Generalitat, alguns diputats de l'oposició no varen ni aplaudir ni tan sols posar-se drets com a respecte al seu president. Els agradi o no, Carles Puigdemont serà el seu president i això es mereix respecte i dignitat. Una dignitat que molts polítics no tenen, per la qual cosa no es mereixen ocupar el lloc que ocupen.
El rei, m'imagino que a instància del govern espanyol, no ha volgut rebre la presidenta del Parlament català. Això pot tenir diferents lectures. Es pot pensar que el rei no vol saber res de Catalunya, perquè ens agradi o no, la senyora Carme Forcadell és la presidenta del Parlament escollida pels polítics catalans en representació del poble. 
Jo m'inclino a pensar en una manca de respecte a la institució catalana, com a mesura de rebuig a tot el moviment sobiranista, i que considero que és un error que espero que arribi el dia que el rei i el govern espanyol es penedeixin d'haver comès. El menyspreu a la segona personalitat política de Catalunya és un menyspreu als catalans siguem o no sobiranistes. Per la mateixa raó d'abans, la presidenta Forcadell és la nostra presidenta, encara que alguns no ens pugui agradar.