dijous, 28 de gener del 2016

L'esquerra que no és capaç d'arraconar Rajoy

És una llàstima que fets com la corrupció no generin càstig als culpables ni als seus partits polítics. És així perquè sinó no s'entendria que amb l'acumulació de causes per corrupció, les expectatives del PP en uns hipotètiques noves eleccions li siguin favorables.
Estem vivint una experiència totalment nova en el marc espanyol des de la recuperació de la democràcia i no tenim gens clar com acabarà. Una situació que ha deixat descol·locat a tothom, als anomenats partits polítics tradicionals i als nous partits. Els primers perquè no es creien que els nouvinguts poguessin aguantar la pressió, i els altres perquè no s'acabaven de creure que podien fer forat.
Probablement el fet que jo no sigui home de partit, em dolen les declaracions d'uns polítics que han viscut de la política i l'han utilitzat per al seu propi benefici, com són els expresidents espanyols González i Aznar. No m'agrada la seva pressió contra els polítics actuals, per interessos personals, perquè no volen un canvi que en tot cas seria per empitjorar el seu estatus. 
Al meu entendre el PSOE té un paper clau a exercir, perquè el PP ja ho deixat clar i només espera que els altres prenguin mal. El temps els beneficia i unes noves eleccions sembla ser que també. El PSOE ha de resoldre les seves lluites internes i en funció de qui sigui el guanyador, decidirà si renuncia a governar o l'ofereix al PP. 
L'expresident socialista i la presidenta andalusa pressionen Pedro Sánchez perquè faci un pas en fals i el problema està en què les conseqüències no afectaran únicament als socialistes, sinó a tot l'Estat. Molts hem estat esperant que el mal son del govern de Rajoy s'acabés en quatre anys i ara ens malfiem d'aquells que ens han promès que ens el traurien de sobre. 
El que acabi passant serà una declaració molt clara del paper de l'esquerra espanyola. Si després del despotisme del govern Rajoy, que ha governat a cop de decret com si es tractés d'una dictadura, els partits d'esquerra, que sumen, no són capaços de pactar, per perjudicis, que es retirin i nosaltres sabrem que estem condemnats a seguir governats per la dreta més rància d'Europa.