dissabte, 9 de gener del 2016

No hi haurà eleccions

Acabem de conèixer la decisió del president en funcions, Artur Mas, de no optar a la presidència i permetre que les CUP se surtin amb la seva, i d'aquesta manera hi hagi nou president, nou govern i no haguem d'anar a les eleccions el mes de març. 
Caldrà escoltar els detalls per després opinar. No ho he volgut seguir en directe, perquè n'he quedat molt fart, i he preferit escoltar els concerts de vent de Mozart, que feia dies que no sentia. Són 5 cd, i del tot recomanables.
Ara caldrà refer tot el mal que els diferents polítics han provocat, no només al procés, sinó al govern i al país, que és pitjor. Mas ens deia que continuaven governant, i suposo que era cert, però quan entre mans tens un tema tan important i delicat com proclamar el president del govern, no es pot treballar amb totes les forces ni capacitats.
No sé si hem perdut tres mesos, o això ens haurà fet més forts, però sí que convé posar-se a treballar i assegurar estabilitat. Si el pacte entre les dues forces independentistes només serveix per nomenar un nou president, no anirem enlloc. Cal fer política i avançar. No seria bo que després de tres mesos per acordar qui ha de ser el president del nou govern, ara necessitéssim un temps semblant per decidir cadascuna de les decisions que s'han de prendre per fer avançar el país.
Desitjo que es desencalli tot plegat. Tinc les meves pors i per això aquests dies deia que el millor que podia passar era anar a les eleccions. No acabo d'estar convençut que el nou president tindrà el suport del Parlament per governar. Si les meves pors es confirmen, hauria valgut més no arribar a l'acord i convocar les noves eleccions. Ho seguirem de prop.