dijous, 5 de febrer de 2015

L'Ajuntament impulsa el govern obert

Avui he assistit a la sessió de participació organitzada pel govern municipal, amb la intervenció de Fernando Pindado. Remarco "organitzada pel govern municipal" per dos motius concrets. En primer lloc perquè hi assistia la regidora de participació del govern, i en segon lloc perquè només anava acompanyada d'un regidor del seu mateix grup municipal.
La història es repeteix i el govern municipal continua funcionant com els regnes de taifes. No ens ha de sorprendre que en una sessió de participació no hi assisteixi cap regidor o regidora de CIU i del PP, perquè junt amb el regidor del Bloc, varen dibuixar una organització governamental sense la regidoria de participació. Dels partits de l'oposició tampoc calia esperar ningú, coneixent el seu historial, encara que potser hi he trobat a faltar el regidor de la CUP.
Dit això, també cal ser objectiu i reconèixer l'escàs nombre d'assistents que, sense voler donar culpes a ningú, s'ha de tenir en compte per analitzar-ne els motius i mirar de trobar la manera de rendibilitzar els esforços, però sobretot, fer un bon ús de les eines de participació com a base del sistema democràtic del nostre país, o en aquest cas, del nostre municipi.
L'Ajuntament impulsa el govern obert, és el títol del procés que, si no vaig errat, avui ha començat i que té previst continuar amb altres actes i debats. Ens interessa als vilatans un govern obert? interessa realment a tot el govern? interessa als grups municipals de l'oposició? a vegades penso que a nosaltres només ens interessa criticar el govern, però no estem disposats a arremangar-nos ni dedicar-hi ni deu minuts a treballar per un govern més participatiu i transparent. 
En un post no és possible parlar a fons de la participació, però sí que val la pena reflexionar sobre el nostre grau d'implicació, que no només de crítica, en el govern del nostre municipi.