dissabte, 14 de febrer del 2015

Els pressupostos de l'oposició

M'he aturat en la notícia de l'aprovació del pressupost 2015 de l'Ajuntament de Castelldefels, per part dels grups de l'oposició. El partit polític en el govern municipal, el PP, no ha pogut fer res per evitar que fossin els tres grups municipals de l'oposició, PSC, ICV-EUiA i CIU qui aprovessin el seu pressupost conjunt, amb un pes important a l'educació, els serveis socials i el foment de l'ocupació.
Aquesta actitud, aparentment, és molt positiva i podria servir d'exemple en municipis on l'oposició només es dedica a desgastar el govern i no aporta res de positiu.
Especifico "aparentment" perquè desconec com ha funcionat el Ple municipal de Castelldefels durant aquest mandat que acaba el mes de maig. Sense fer un seguiment continuat es fa molt difícil opinar, però en tot cas penso que és positiu que l'oposició construeixi i arribi a un acord. I estem parlant d'una oposició formada per partits polítics que acostumen a divergir en molts aspectes polítics i socials.
Castelldefels i Badalona són els dos grans municipis catalans on l'alcaldia està en mans del Partit Popular que, tot i no comptar amb la majoria absoluta, ha pogut governar en minoria durant els quatre anys. Si aquest fet és remarcable no cal dir que en el proper mandat seran molts més els municipis que, o bé hauran de fer grans pactes o governaran en minoria, amb tot el que això representa.
A Arenys de Mar, CIU, que va guanyar per una vintena de vots -parlo de memòria- va aconseguir fer un gran pacte amb el PP, PSC i temporalment també amb el Bloc, una agrupació autoanomenada sobiranista. El resultat és el que és, i m'agradaria que ens fessin un balanç que ens ajudi a veure com s'ha actuat i en què hem millorat. Sovint costa apreciar la feina feta, a vegades perquè no s'ha fet gaire res. Segur que de cara a les properes eleccions del mes de maig, tindrem ocasió de sentir la relació de tasques fetes, i les promeses per al nou mandat.