dilluns, 23 de desembre del 2013

Targetes vermelles a Rouco Varela i Rajoy

Des de fora d'Espanya comencen a aparèixer targetes vermelles per la manera d'actuar dels responsables del poder eclesiàstic i civil espanyols. El Papa Francesc ha deixat fora de la "Congregació dels bisbes" el cardenal Rouco Varela, molt probablement pel seu tarannà ultraconservador i no tant per l'edat. A Rajoy, des de França, li recriminen les lleis retrògrades que els diferents ministeris porten a aprovar, aprofitant la majoria absoluta que, com ja he dit en altres ocasions, confonen amb fer el que els doni la gana, sense escoltar ningú i encara menys dialogar.
En tot cas la llàstima és que juguem una lliga diferent, i les targetes vermelles no els fan fora, sinó simplement queden retratats. Rajoy, però, no s'immuta. És tanta la vergonya que hauria de tenir per la manera de comportar-se, d'enredar tothom i de dirigir un partit polític farcit de 'presumptes' corruptes, que ja ha quedat immunitzat.
El cas del cardenal i president de la Conferència Episcopal Espanyola, és diferent perquè es tracta d'una víctima d'un passat nostàlgic on la raó s'imposava per la força, políticament, i per la por, eclesiàsticament. El diàleg era signe de flaquesa i uns personatges tan orgullosos no podien caure en aquesta desgràcia.
No podem cansar-nos de repetir que el govern que tenim no ens el mereixem, perquè és un govern autoritari, escollit democràticament, però involucionista, recentralista i anti-català. Segur que els temps canviaran i que recuperarem els drets que ens fa perdre el PP, però el problema és saber quant temps haurà de passar per aconseguir aquest alliberament. Si ens ha de venir de la mà del PSOE, calen alguns miracles, però si no és per ells, difícilment aconseguirem redreçar la política del país. Entretant nosaltres hem de decidir. Ningú amb dos dits de front voldrà continuar com ara, i si hem d'esperar a pactar-ho amb el PP, ho tenim clar!