dissabte, 21 de desembre del 2013

Necessitem un PSC fort i un PSOE coherent

L'Espanya franquista torna a governar i només podem fer-hi front amb una mobilització de la ciutadania i un PSOE coherent amb els principis del socialisme democràtic. El Partit Popular del president Aznar haurà resultat una caricatura davant la involució democràtica i pèrdua de drets de les persones en mans del govern del president Rajoy.
No només Catalunya és atacada en la llengua i la cultura, sinó que tota Espanya veu com els drets adquirits després de quaranta anys de dictadura i una transició democràtica que ara posem en dubte, desapareixen de cop gràcies a un govern format per uns ministres ultraconservadors, assessorats per una església que fins i tot el Vaticà defuig.
El PSC no pot girar l'esquena als problemes que provoca aquesta marxa enrere del govern espanyol, i ha de retornar al grup dels que defensen el dret a decidir, per votar a favor d'un nou model d'Estat que no ha de ser necessàriament la independència. Confiar que el PP pugui pactar mai una consulta és un error, si no una excusa per no estar-hi a favor.
Necessitem un PSC fort perquè defensi els drets de les persones més febles, per evitar una fractura social, per recuperar els drets elementals de l'habitatge i el treball, però també perquè planti cara al PP amb qui mai, i no per culpa seva, hi podrà pactar. La posició del PP és prou clara i no genera dubtes.