diumenge, 11 d’agost del 2013

35 anys més de Senat per a no res

No he pogut veure el programa 30 minuts, que parlava del Senat. M'imagino que no s'ha arribat a cap conclusió, i molt menys a abolir-lo. O potser m'equivoco i resulta que tothom veu bé de que desaparegui (?).
Ja no sé quants anys fa que es parla de modificar el Senat perquè esdevingui una cambra de representació de les autonomies. Fa uns 35 anys que es va constituir per primera vegada el Senat i encara no s'albira el moment de transformar-lo. Passaran 35 anys més i no s'haurà fet res.
El model polític espanyol es caracteritza per parlar molt i no fer res. La tan anomenada transició és una presa de pèl. Els canvis han vingut donats per l'entorn, però no per cap tipus d'interès, dels que continuen remenant les cireres, per canviar res essencial.
Per cert, us recomano que llegiu l'article de José Antonio Zarzalejos, avui a La Vanguardia "Inútil y especulativo". No sóc masoquista, però m'agrada llegir opinions allunyades del que sentim i escoltem en entorns sobiranistes. A vegades convé, per no anar tan refiat i alegrament.
Continuant amb el Senat, hi ha moltes institucions que caldria suprimir, per estalviar recursos, però aquí també hi ha un problema no resolt: què farien els partits polítics amb totes aquelles persones a qui deuen favors? on els col·locarien? Si eliminem Diputacions (sobretot els assessors que cobren un dineral per viure de la rifa) i el Senat, només tindrien el Parlament Europeu per col·locar-hi els mamuts polítics.
Amb els governs que tenim poc canviarem, i si ho fan, segur que serà per anar a pitjor.