dimecres, 21 d’agost del 2013

La CUP perdrà l'alcaldia d'Arenys de Munt

Segons he pogut llegir a la pàgina web de Ràdio Arenys, demà al migdia, a la nostra població veïna d'Arenys de Munt s'anunciarà un pacte polític a l'Ajuntament, que farà fora l'actual alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis. Fins fa pocs mesos, el govern municipal estava format per la CUP i CIU, però en aquests moments la CUP governava en minoria.
Recordo que al començament del mandat, tot feia pensar que el pacte de govern incorporaria ERC, però crec que una malentesa amb el cap de llista d'ERC va fer que fos CIU qui pactés amb la CUP, donant-li l'alcaldia.
L'actual mandat no és fàcil, sobretot per als ajuntaments que tenien un gran endeutament, que és el cas d'Arenys de Munt. La crisi, i una mala gestió de l'anterior govern municipal, va fer que l'Ajuntament veí gairebé fes fallida. Reflotar la nau, no és tasca fàcil, i la seva gestió no gens agraïda. 
Desconec quina ha estat l'actuació del govern de la CUP i per tant no puc jutjar-la. A més, tot fa pensar que el canvi de govern és un moviment simplement polític i que ha treballat a fons ERC per fer-se amb l'alcaldia.
Resulta curiosa la implicació del PSC en el nou govern de consens, sobretot en les circumstàncies actuals, encara que, tenint en compte la persona, puc entendre perfectament la seva opció, amb moltes ganes de treballar pel municipi.