dissabte, 18 de maig del 2013

La ideologia del PP és franquisme pur

Som molts que durant anys hem intentat fer pedagogia i fer entendre que el PP era un partit de dretes força conservador, però que no necessàriament havíem de vincular amb el franquisme. Enteníem que a dins del partit hi havi extrema dreta, la que no havia estat capaç de consolidar un partit per entrar al Congrés de diputats, però que també hi havia demòcrates convençuts encara que molt conservadors i contraris a la intervenció estatal, contraris a la política del benestar social.
Ho hem defensat davant d'aquells que els penjaven una sola etiqueta, moltes vegades amb prou arguments. Ha arribat un punt, però en que se'm fa molt difícil continuar defensant la meva teoria i, tot i que estic convençut que a les seves files hi ha demòcrates de vàlua, la línia que està traçant la direcció del PP en aquest mandat és una línia totalitària, gens dialogant, que no busca el consens perquè considera que no el necessiten. Un PP arrogant i prepotent que basa tota la seva actuació en la majoria absoluta que va assolir en les darreres eleccions generals.
Aquest PP no té res de democràtic. Només el nom, però no les formes. Aquest PP ens està portant al passat, anul·lant tot el progrés democràtic i social adquirit, amb esforç, durant aquests anys de transició política. Estic molt d'acord amb l'editorial de l'ARA, sobre el retorn al blanc i negre, i em sumo a totes les iniciatives per plantar cara a aquest govern involucionista que ens vol malmetre el país, com a catalans i també com a demòcrates que vàrem néixer en temps de la dictadura.