diumenge, 26 de maig del 2013

Encara que sembli impossible, invertiran a Arenys

Avui, sentir a parlar d'inversions sembla un miratge. T'ho has de llegir dues vegades per assegurar-te que no t'enganyen, sobretot ara que els polítics tenen tan poca credibilitat, i sinó llegiu les darreres declaracions de Duran i Lleida. Al final ningú no se'l podrà creure, perquè ni ell mateix s'hi entén, canviant cada dia de discurs, en una manera de ser protagonista i desenvolupar el seu ego.

Sembla ser que les obres del port d'Arenys poden ser una realitat. Si més no això és el que he pogut llegir sobre la visita que el conseller d'obres de la Generalitat ha realitzat a la vila, afirmant que s'invertirà uns 57 milions d'euros per millores del port, sobretot a la zona industrial.
El que no arribarem a veure mai, i tant de bo que m'equivoqui, són les obres del passeig de mar, des de la vila fins a Caldes d'Estrac, ni les de la tercera platja cap a Canet. Aquestes varen estar a punt de fer-se, o almenys això ens crèiem, però el partit que és ara al govern i una colla d'interessats, que no buscaven el bé de tots sinó les seves butxaques, van acosenguir que tot quedés aturat. Després, amb l'excusa o no de la crisi, va quedar paralitzat.
Els que tenim el costum d'anar a caminar i córrer per fer salut i una mica d'exercici, hem d'observa en què consisteix l'accés a la platja més llarga d'Arenys, entremig de la polseguera que aixequen els conductors, alguns d'ells pensant que es troben en un rally. La qüestió és arribar en cotxe fins a la vora del mar, no fos cas que es cansessin. Si ha plogut, no us imagineu en què es converteix tot plegat. Un fangar que a vegades bloqueja l'accés. Molt bonic tot plegat. Algú no recorda que la platja i el seu entorn hi és durant dotze mesos a l'any, i no només tres o quatre.
Tornem, però, a la notícia que justifica l'escrit d'avui. És bo tot allò que afavoreix el creixement econòmic, i les obres d'ampliació del port, amb l'especial atenció a la zona d'indústria portuària, són una bona notícia que de ben segur la vila en sortirà guanyant, més que amb els negocis de la tercera platja.