dimecres, 29 de maig del 2013

El Parlament elimina el pagament duplicat als diputats

Amb els sous dels polítics s'acostuma a fer molt populisme barat. Dir que cobren sous excessius i que és un gran negoci, resulta del tot inexacte, si més no en alguns polítics. El problema, però no són els sous, sinó els complements, dietes i privilegis que s'afegeixen al sou. És per això que cal abordar d'una vegada per sempre el seu finançament i, sobretot, ser més transparents.
Recordo que fa uns mesos, algú va presentar una petició al Congrés de Diputats, on es relacionava tota una colla de diputats que estaven cobrant dietes, com si visquessin fora de Madrid, però tenien habitatge a la capital. El cas més clar era el del president del govern que cobrava dietes tot i viure de franc a la Moncloa. No sé com va acabar tot plegat, però si més no, no se n'ha parlat més, i suposo que continuen cobrant aquelles dietes. Fins quan?
Avui llegia que a partir del dia 1 de juliol, el Parlament català retirarà els Teletac als diputats, i ja no els pagarà més els peatges ni els bitllets de tren. La cosa té delicte, perquè els diputats ja cobren dietes en funció del seu lloc de residència (per això algun diputat feia constar la segona residència, que era més llunyana de Barcelona). O sigui que ho cobraven per duplicat.
Tota aquesta endreça ve deguda a la crisi, i per això podem pensar que la crisi en alguna cosa ha estat positiva, però la revisió no és suficient. Hi ha encara moltes irregularitats a resoldre, la qual cosa faria que la confiança de l'elector cap als seus representants polítics millorés. Tot el que elimini priveligis injustos serà beneficiós per a la nostra societat, que està molt castigada, amb milions de persones a l'atur, que no poden evitar sorprendre's del mal ús del diner públic, amb un greuge per a les classes menys afavorides.