dilluns, 17 de setembre del 2012

Vic, territori català lliure i sobirà

Aquesta tarda he hagut d'anar a Vic on, la gent que em coneix ho sap, hi viu tota la meva família. Sóc un vigatà que fa trenta anys que viu a Arenys de Mar, però sempre et queda allò que et fa pessigolles per dintre. Bé, però el que volia comentar és que a l'entrada de la ciutat hi havia els mossos d'esquadra i he pensat... mira! aquest matí el Ple Municipal ha aprovat la moció de "Vic, territori català lliure i sobirà", i ja han posat els mossos per controlar els que encara no som lliures ni sobirans.
Si llegiu la notícia veureu que PxC hi ha votat en contra. PxC vol dir Plataforma per Catalunya, però en aquest cas caldria pensar en PxE, substituint Catalunya per Espanya. A qui no volen veure ni en pintura ja sabeu qui són, no calen comentaris. Desitjo que aquest virus que afecta Vic des de fa 5 anys, desaparegui aviat.
He aprofitat el viatge per seguir les últimes notícies. Suposo que la bomba, després de tants dies parlant de la Independència, és la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la senyora Esperanza Aguirre. No cal dir que és de lamentar que una de les causes sigui la seva malaltia, doncs tots voldríem que les persones no haguessin de passar per aquestes situacions. Desitjo que aconsegueixo vèncer el càncer que pateix i pugui fer una vida normal i saludable. Políticament tindrà efectes importants ja que ningú no pot negar que Aguirre ha estat un referent excepcional de la dreta espanyola dels darrers anys.
Desconec el president que la substituirà, però estic convençut que li resultarà molt difícil assolir el lideratge de la fins avui presidenta madrilenya, i no sé si això pot ajudar el seu adversari a recuperar una alcaldia que fa tants anys se'ls va escapar. Em sembla, però, que si el PSOE a nivell està malament, a Madrid no li va pas millor.
I l'il·luminat d'en Pere Navarro (no el poden substituir ja?) es veu que va dir que Catalunya era trista i pobre. Aquest noi té algun problema que no coneixem? Pretén descobrir la sopa d'all? Diuen que demana un "tracte bilateral preferent per a Catalunya i una reordenació territorial diferent d'Espanya". A qui ho demana? al govern del PP? no ho hauria de pactar abans amb el PSOE? ho sap que el PSOE no hi està d'acord? De qui es refia? d'en Rubalcaba? no recorda que Rubalcaba va ser ministre en temps de Zapatero? Santa innocència!
He pogut sortir de Vic sense passar cap control de duana. Què representa que Vic sigui territori català lliure i sobirà? li ho demano al senyor Duran? ...per allò que l'alcalde de Vic és company de partit..., seriosament: deixaran de pagar impostos a Madrid?